J A D Ł O S P I S - 01.09.2025 r. - 05.09.2025 r. 

PONIEDZIAŁEK 01.09.2025

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, pasta z sera białego (ser biały, szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny) pomidor, mleko na ciepło,
Obiad: Zupa wojskowa (groch łuskany, marchew, por seler, pietruszka, masło), zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, pierogi leniwe - wyrób własny (ziemniaki, ser biały, mąka, jaja), surówka z marchewki, jabłka i jogurtu naturalnego, kompot wieloowocowy, 
Podwieczorek: Soczek owocowy

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,

WTOREK
02.09.2025

Śniadanie: Chleb graham, masło, wędlina drobiowa, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku,
Obiad: Zupa jarzynowa (brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, marchew, por, seler, pietruszka, ziemniaki, masło), zabielana śmietaną, natka pietruszki, ryż (ryż, mleko, masło) z musem malinowym (maliny, jogurt naturalny, śmietana), kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Gruszka

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, 

ŚRODA
03.09.2025

Śniadanie: Chleb graham, masło, ser  żółty, jajka, rukola, herbata z cytryną,
Obiad: Zupa kalafiorowa (kalafior, marchew, por, seler, pietruszka, masło) z makaronem „muszelka” zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, gulasz z fileta indyka, ziemniaki (masło), surówka z marchewki i jabłka (jogurt naturalny, śmietana), kompot wiśniowy,
Podwieczorek: Panna cotta – wyrób własny (kasza manna, mleko) – polane musem truskawkowym

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,

CZWARTEK
04.09.2025

Śniadanie: Kasza jaglana na mleku (mleko, kasza jaglana, wiórki kokosowe, orzech włoski),
Obiad: Zupa koperkowa (koper, ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, spaghetti (makaron spaghetti, filet z indyka, marchew, seler, pietruszka, puszka pomidorów, ser żółty, świeża bazylia i oregano, masło), kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Jabłko,

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, 
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

PIĄTEK
05.09.2025

Śniadanie: Chleb pełnoziarnisty, masło, serek ziarnisty, papryka, kakao, 
Obiad: Zupa pomidorowa (ryż, marchew, por, seler, pietruszka, masło, koncentrat pomidorowy) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, paluszki rybne smażone, ziemniaki (masło), surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, cebuli i natki pietruszki z dodatkiem oliwy z oliwek,  kompot truskawkowy, 
Podwieczorek: Banan,

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, ryba, jaja, sezam, soja, mięczaki

*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.