J A D Ł O S P I S - 07.04.2025 r. - 11.04.2025 r. 

PONIEDZIAŁEK 07.04.2025

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, krakowska sucha, rukola, kawa zbożowa na mleku,
Obiad: Zupa gulaszowa na wywarze mięsno warzywnym (karkówka, marchew, por, seler, pietruszka, ziemniaki) zabielana jogurtem naturalnym, makaron świderki (masło) z dodatkiem sera białego na słodko lub słono, kompot wieloowocowy, pomarańcza,
Podwieczorek: Proziaki (mąka pszenna, kefir, soda) z dodatkiem musu malinowego,

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,

WTOREK
08.04.2025

Śniadanie: Chleb graham, masło, ser żółty, jajko, kiełki, mleko na ciepło,
Obiad: Zupa pieczarkowa (pieczarki, cebula, ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka) zabielana śmietaną, eskalopki pieczone w piecu (filet z indyka, jaja, ser mozzarella, mąka pszenna), ziemniaki (masło), mizeria z ogórka świeżego, szczypiorku, jogurtu naturalnego i śmietany, kompot wiśniowy,
Podwieczorek: Mandarynki

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

ŚRODA
09.04.2025

Śniadanie: Chleb graham, masło, wędlina drobiowa, pomidor, kakao,
Obiad: Zupa koperkowa (ziemniaki, koper, marchew, por, seler, pietruszka) zabielana jogurtem naturalnym, gulasz z fileta z indyka, kasza pęczak (masło), brokuł na parze polany masełkiem z dodatkiem czosnku, kompot truskawkowy,
Podwieczorek: Jabłko

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, soja,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,

CZWARTEK
10.04.2025

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, pasta z sera białego, awokado i jogurtu naturalnego, herbata z cytryną,
Obiad: Krem z białych warzyw (seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki) zabielana śmietaną, groszek ptysiowy (jaja, sezam, mąka pszenna), bigos (kapusta kiszona, karkówka, kiełbasa wiejska, karkówka, koncentrat pomidorowy, śliwki suszone), pieczywo pszenne, kompot wieloowocowy, banan,
Podwieczorek: Shake owocowy

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, orzechy, orzechy arachidowe, sezam, dwutlenek węgla,
mleko i produkty pochodne,

PIĄTEK
11.04.2025

Śniadanie: Chleb pełnoziarnisty, masło, serek śmietanowy, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku,
Obiad: Zupa rybna (ryba miruna, marchew, por, seler, pietruszka, papryka, ziemniaki) zabielana śmietaną, świeży koperek, kopytka (mąka pszenna, jaja, ziemniaki) omaszczone masełkiem, surówka z marchewki, jabłka, jogurtu naturalnego i śmietany, kompot wieloowocowy, sok owocowy,
Podwieczorek: Banan

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba,

*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.