J A D Ł O S P I S - 18.11.2024 r. - 22.11.2024 r. 

PONIEDZIAŁEK 18.11.2024

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, wędlina drobiowa, pomidor, herbata z cytryną,
Obiad: Krupnik z wkładką mięsną zabielany śmietaną, kasza pęczak, wywar warzywny, natka pietruszki, placki ziemniaczane podawane z pastą z sera białego, rzodkiewki, szczypiorku, jogurtu naturalnego i śmietany, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Jabłko

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

WTOREK
19.11.2024

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku z dodatkiem jabłka i cynamonu,
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana śmietaną, wywar warzywny, natka pietruszki, spaghetti z mięsem i warzywami z dodatkiem sera żółtego, świeżej bazylii i oregano, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Mandarynki

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

ŚRODA
20.11.2024

Śniadanie: Chleb graham, masło, pasta sera białego z awokado i śmietany, mleko na ciepło,
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami zabielany śmietaną, wywar warzywny, świeży koperek, gulasz wieprzowy, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, ogórka świeżego, rzodkiewki z dodatkiem jogurtu naturalnego i śmietany, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Wafel ryżowy

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,
gluten, orzechy arachidowe, sezam, mleko, orzechy,

CZWARTEK
21.11.2024

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, ser żółty, papryka, kakao,
Obiad: Rosół na wywarze mięsno – warzywnym, natka pietruszki, makaron „nitki”, kotlet z fileta z indyka w złotej panierce, ziemniaki, mizeria z ogórka świeżego i szczypiorku, polana jogurtem naturalnym i śmietaną, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Soczek owocowy

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, soja,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

PIĄTEK
22.11.2024

Śniadanie: Chleb pełnoziarnisty, masło, serek ziarnisty, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku,
Obiad: Zupa grysikowa na wywarze warzywnym zabielana śmietaną, natka pietruszki, ryba „miruna” po grecku, ziemniaki, sos warzywny (marchew, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy), kompot wiśniowy,
Podwieczorek: Kiwi

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, ryba,

*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.