J A D Ł O S P I S - 21.04.2025 r. - 25.04.2025 r.

PONIEDZIAŁEK 21.04.2025

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

zawiera alergeny: 

WTOREK
22.04.2025

-

zawiera alergeny: 

ŚRODA
23.04.2025

Zupa grysikowa (kasza manna, marchewka, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki,
Ryba „miruna” w złotej panierce (ryba, jaja, bułka tarta, mąka pszenna, przyprawy), ziemniaki,
Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, cebuli, natki pietruszki polana oliwa z oliwek,
Kompot wieloowocowy,

zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, ryba, jaja,

CZWARTEK
24.04.2025

Zupa brokułowa (brokuł, ryż, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, pieczywo graham,
Filet z indyka w warzywach (marchew, seler, pietruszka), ziemniaki,
Marchewka z groszkiem na ciepło,
Kompot truskawkowy,

zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,

PIĄTEK
25.04.2025

Zupa z ciecierzycy (ciecierzyca, pomidory, cebula, ziemniaki, marchew, pory, seler, pietruszka, masło), zabielana śmietaną, pieczywo pełnoziarniste,
Naleśniki z serem polane sosem jogurtowo – śmietanowym,
Kompot wieloowocowy,
Banan,

zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.