JADŁOSPIS
J A D Ł O S P I S
17.02.2020 r. - 21.02.2020 r.
Dzień tygodnia | Menu |
Poniedziałek |
Krupnik z wkładką mięsną i natką pietruszki + pieczywo pszenne Placki ziemniaczane podawane z pastą z sera białego, rzodkiewki, szczypiorku, jogurtu naturalnego i śmietany Kompot |
Wtorek |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i świeżym koperkiem + pieczywo graham Schab duszony w ziołach polany sosem własnym, kasza pęczak, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka świeżego, papryki, rukoli, granatu, prażonych pestek dyni polana sosem winegret Kompot |
Środa |
Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną i z natką pietruszki + pieczywo razowa Filet z indyka w złotej panierce, ziemniaki, mizeria Kompot |
Czwartek |
Zupa grysikowa z natką pietruszki + pieczywo pszenne Kotleciki mielone z ryby miruny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, cebuli i świeżej natki pietruszki Kompot Pączek |
Piątek |
Barszcz ukraiński i świeżego koperku + pieczywo wieloziarniste Pierogi ruskie, surówka z marchewki, jabłka i z dodatkiem jogurtu naturalnego i śmietany Kompot |