J A D Ł O S P I S - 14.04.2025 r. - 18.04.2025 r. 

PONIEDZIAŁEK 14.04.2025

Śniadanie: Chleb pszenny, masło, wędlina drobiowa, roszponka, kawa zbożowa na mleku,
Obiad: Kwaśnica (kapusta kiszona, kapusta biała, marchew, por, seler, pietruszka, żeberka, ziemniaki,) zabielana śmietaną, natka pietruszki, ryż z musem malinowo – jogurtowo – śmietanowym, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Kiwi

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,

WTOREK
15.04.2025

Śniadanie: Chleb graham, masło, pasta z sera białego z tuńczykiem, jogurt naturalny, pomidor, herbata z cytryną,
Obiad: Zupa ogórkowa (ogórek kiszony, ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka, masło), zabielana jogurtem naturalnym, świeży koperek, kaszotto (filet z indyka, kasza gryczana palona, mix warzyw), sos pomidorowy, kompot wiśniowy,
Podwieczorek: Kefir

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, ryba,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,
mleko i produkty pochodne,

ŚRODA
16.04.2025

Śniadanie: Chleb pełnoziarnisty, masło, serek „bieluch”, szczypiorek, mleko na ciepło,
Obiad: Zupa pomidorowa (kasza jaglana, marchewka, por, seler, pietruszka, masło), zabielana jogurtem naturalnym, świeża natka pietruszki, kotlet z fileta z indyka w złotej panierce, ziemniaki (masło), surówka z sałaty lodowej, papryki, ogórka świeżego, rzodkiewki, czerwonej cebuli, granatu i prażonych pestek z dyni polana sosem winegret (oliwa z oliwek, cytryna, czosnek, przyprawy), kompot truskawkowy,
Podwieczorek: Jabłko

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

CZWARTEK
17.04.2025

Śniadanie: Owsianka na mleku (płatki owsiane, mleko, daktyle, orzechy włoskie, nasiona chia),
Obiad: Zupa z fasoli „Jaś” (ziemniaki, marchewka, por, seler, pietruszka, masło) zabielana śmietaną, natka pietruszki, racuchy (mąka pszenna, jaja, mleko, drożdże) z musem jabłkowym, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Kalarepka pokrojona w talarki

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, orzeszki ziemne, orzechy, sezam,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja

PIĄTEK
18.04.2025

Śniadanie: Kasza jaglana na mleku z dodatkiem banana, wiórków kokosowych i pestek ze słonecznika,
Obiad: Zupa grysikowa (kasza manna, marchewka, por, seler, pietruszka, masło) zabielana śmietaną, świeża natka pietruszki, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki, jabłka i jogurtu naturalnego, kompot wieloowocowy,
Podwieczorek: Soczek owocowy

zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, sezam, orzechy, seler, gorczyca,
mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja, mięczaki, ryba,

*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.