PONIEDZIAŁEK 01.09.2025
|
Śniadanie: Chleb pszenny, masło, pasta z sera białego (ser biały, szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny) pomidor, mleko na ciepło, Obiad: Zupa wojskowa (groch łuskany, marchew, por seler, pietruszka, masło), zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, pierogi leniwe - wyrób własny (ziemniaki, ser biały, mąka, jaja), surówka z marchewki, jabłka i jogurtu naturalnego, kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Soczek owocowy
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,
|
WTOREK 02.09.2025
|
Śniadanie: Chleb graham, masło, wędlina drobiowa, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku, Obiad: Zupa jarzynowa (brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, marchew, por, seler, pietruszka, ziemniaki, masło), zabielana śmietaną, natka pietruszki, ryż (ryż, mleko, masło) z musem malinowym (maliny, jogurt naturalny, śmietana), kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Gruszka
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,
|
ŚRODA 03.09.2025
|
Śniadanie: Chleb graham, masło, ser żółty, jajka, rukola, herbata z cytryną, Obiad: Zupa kalafiorowa (kalafior, marchew, por, seler, pietruszka, masło) z makaronem „muszelka” zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, gulasz z fileta indyka, ziemniaki (masło), surówka z marchewki i jabłka (jogurt naturalny, śmietana), kompot wiśniowy, Podwieczorek: Panna cotta – wyrób własny (kasza manna, mleko) – polane musem truskawkowym
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca,
|
CZWARTEK 04.09.2025
|
Śniadanie: Kasza jaglana na mleku (mleko, kasza jaglana, wiórki kokosowe, orzech włoski), Obiad: Zupa koperkowa (koper, ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem naturalnym, spaghetti (makaron spaghetti, filet z indyka, marchew, seler, pietruszka, puszka pomidorów, ser żółty, świeża bazylia i oregano, masło), kompot wieloowocowy, Podwieczorek: Jabłko,
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,
|
PIĄTEK 05.09.2025
|
Śniadanie: Chleb pełnoziarnisty, masło, serek ziarnisty, papryka, kakao, Obiad: Zupa pomidorowa (ryż, marchew, por, seler, pietruszka, masło, koncentrat pomidorowy) zabielana jogurtem naturalnym, natka pietruszki, paluszki rybne smażone, ziemniaki (masło), surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, cebuli i natki pietruszki z dodatkiem oliwy z oliwek, kompot truskawkowy, Podwieczorek: Banan,
zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, ryba, jaja, sezam, soja, mięczaki
|