J A D Ł O S P I S - 08.09.2025 r. - 12.09.2025 r.

PONIEDZIAŁEK 08.09.2025

Żurek z kiełbasą i jajkiem zabielany jogurtem naturalnym, pieczywo pszenne,
Makaron „kokardki” z dodatkiem sera białego na słodko lub słono,
Kompot wieloowocowy,
Banan,

zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

WTOREK
09.09.2025

     Zupa brokułowa (brokuł, ziemniaki, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana jogurtem                naturalnym, natka pietruszki, pieczywo graham,
      Kaszotto (kasza gryczana palona, filet z indyka, warzywa na patelnię) polane sosem pomidorowym,
      Kompot truskawkowy,

zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, orzechy włoskie, migdały, 

ŚRODA
10.09.2025

Zupa grysikowa (kasza manna, marchew, por, seler, pietruszka, masło) zabielana śmietaną, natka pietruszki,
Filet z indyka w warzywach (marchew, seler, pietruszka), ziemniaki (masło),
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, ogórka świeżego, rzodkiewki z dodatkiem jogurtu naturalnego i śmietany,
Kompot wieloowocowy,

zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

CZWARTEK
11.09.2025

Zupa ryżowa (ryż, marchew, por, seler, pietruszka, masło), świeży koperek, jogurt naturalny, pieczywo pszenne,
Strogonow (szynka wieprzowa, pieczarki, papryka, koncentrat pomidorowy), makaron świderki,
Kompot wieloowocowy,

zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, jaja,

PIĄTEK
12.09.2025

Zupa fasolowa (fasola „Jaś”, marchew, por, seler, pietruszka, masło), natką pietruszki, jogurt naturalny, pieczywo pełnoziarniste,
Ryba po grecku (ryba miruna), ziemniaki (masło),
Sos warzywny (marchew, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy),
Kompot wiśniowy,,

zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, gorczyca, ryba,  

*Z przyczyn leżących po stronie dostawców jadłospis może ulec zmianie.